Kunststof halffabricaten

Ponnoplastic denkt met u mee van concept tot eindproduct

  • Onze producten worden compleet bij u aangeleverd
  • U kunt bij ons terecht van concept tot productie
  • Wij maken matrijzen van verschillende materialen

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Plan dan nu een kennismakingsgesprek!

Op zoek naar kunststof halffabricaten? Ponnoplastic kan u helpen!

Kunststof halffabricaten laat u maar bij één bedrijf maken: Ponnoplastic, een bedrijf met een rijke historie dat is opgericht in 1947. Destijds was Ponnoplastic gespecialiseerd in het produceren van kunststoffietsonderdelen voor de fietsenfabriek. In 1960 is het bedrijf overgenomen en verder uitgebouwd naar een grote speler in de kunststofverwerkende industrie. De fietsenfabriek is destijds overgenomen door Gerrit Pons andere zoon. In de afgelopen 20 jaar is het bedrijf, naast spuitgieten en extruderen, groot geworden in het opzetten van eigen producten voor diverse industrieën. Met spuitgieten zijn niet alleen eenvoudige maar ook complexe producten produceerbaar. Bent u op zoek naar halffabricaten van kunststof? Wij zijn een specialist op het gebied van ontwikkelen en produceren van technische kunststoffen en adviseren u graag om tot het beste resultaat te komen.

Het produceren van kunststof halffabricaten voor railinfra en voor de bouw

Ponnoplastic is gevestigd in Amersfoort en gespecialiseerd in het ontwikkelen van kunststof producten. Wij denken met u mee van concept tot aan het eindproduct. Al sinds 1947 staan wij garant voor spuitgietoplossingen voor vele toepassingen, waaronder voor railinfra en voor de bouw. Speciaal voor de railinfrastructuur ontwikkelen wij kunststof halffabricaten voor spoorstaafmontage- en onderhoud. Afschermkappen, ankerbouten, kunststofkraagbussen en andere kunststoftoebehoren zijn enkele producten die wij op maat produceren voor railinfra. Deze sector is altijd in beweging en innoveert continu. Daarnaast vragen de vele onderhoudsprojecten aan het spoor voortdurend om nieuwe oplossingen. De afgelopen jaren heeft Ponnoplastic zich niet alleen gespecialiseerd in deze sector, ook de ontwikkelingen in de bouw en constructie sector worden nauwlettend in de gaten gehouden. Voor deze branche produceren wij kunststoftandwielen, conen, afstandhouders, rolsteigerproducten en kunststofsteigerklemmen. Deze sector kende een diep dal maar is gelukkig aan het opkrabbelen. Dit merken wij aan de verkoop van onze eigen producten en het aantal projecten dat wij aangeboden krijgen.

Voor alle markten een oplossing!

Neem nu contact met ons op!

Bel ons nu: 033 – 461 68 34

Wilt u andere kunststof vormen laten maken? Dat is mogelijk!

Wij produceren ook een groot assortiment aan maatwerkproducten en toebehoren voor de ladder- en steigerindustrie, bijvoorbeeld kunststofsteigerklemmen. Bij ons kunt u terecht mocht u andere kunststof vormen willen laten maken. Al onze technische kunststoffen zijn professioneel ontwikkeld en getest. Dit gebeurt in samenwerking met grote ladderfabrikanten in Europa. Hierdoor voldoen al onze producten aan hoge eisen. Wilt u bijvoorbeeld drinktorens of voederbakken laten maken voor de pluimveehouderij? Wij kunnen u helpen en we denken graag mee van concept tot aan het eindproduct.

De werkwijze van Ponnoplastic voor het maken van kunststof tandwielen

Elk product dat wij ontwikkelen is gestart met een idee. Dit idee wordt uitgewerkt naar een eindproduct via een vaste werkwijze. Uw ideeën worden omgezet in een concreet concept. Deze concepttekening kan nog worden aangepast. Bovendien kan er ook een 3D-product worden geprint, zodat u een beter beeld krijgt van het eindproduct. Vervolgens kiezen we samen uit een stalen- of aluminium matrijs voor het produceren van de kunststoftandwielen. De kosten voor deze twee materialen verschillen en de keuze hangt af van de verwachte afzet. Daarna is het tijd om het product te produceren. Indien gewenst kunnen wij in onze fabriek ook de assemblage verzorgen zodat u met uw kunststof halffabricaten direct verder kunt.

Wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 033-461 68 34 of door een e-mail te sturen naar info@ponnoplastic.nl.