Spuitgietproducten

Ponnoplastic denkt met u mee van concept tot eindproduct

  • Onze producten worden compleet bij u aangeleverd
  • U kunt bij ons terecht van concept tot productie
  • Wij maken matrijzen van verschillende materialen

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Plan dan nu een kennismakingsgesprek!

Wilt u kunststof spuitgietproducten ontwikkelen? Ponnoplastic denkt graag met u mee!

In 1947 is Ponnoplastic opgericht, met als doel om kunststof fietsonderdelen te fabriceren voor de fietsenfabriek. De ene zoon van Gerrit Pon neemt het familiebedrijf over in 1961 en breidt het uit tot een grote speler op de kunststof en rubber verwerkende industrie. De andere zoon van Gerrit Pon neemt de fietsenfabriek over. Sinds 1947 staat Ponnoplastic al garant voor spuitgietoplossingen voor tal van toepassingen. Wij denken met u mee van concept ontwikkeling tot aan de bouw van de matrijzen en de ontwikkeling eindproduct. Wij ontwikkelen diverse kunststof spuitgietproducten voor vele markten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spuitgiet totaal oplossingen voor railinfra of een pluimveehouderij.

De werkwijze bij spuitgietproducten van kunststof

In het eerste gesprek met Ponnoplastic worden al uw eisen en ideeën omgezet in een concreet concept volgens een vaste werkwijze. Wanneer het vertaald is naar een technisch haalbaar product, gaat de technische tekenaar aan de slag met het maken van een concepttekening. Deze concepttekening zullen wij samen in een gesprek beoordelen en eventueel aan laten passen. Indien gewenst kan er zelf een 3D product worden geprint om als voorbeeld aan u te tonen. Vervolgens moeten de kosten van de matrijs berekend worden zodat de kostprijs kan worden bepaald. Ponnoplastic zal samen met u de keuze maken om voor aluminium of stalen matrijzen te gaan. Deze keuze hangt nauw samen met de afzet die u verwacht. Gaat u spuitgieten in kleien oplages, dan is het slimmer om voor een aluminium matrijs te kiezen. Deze is, vergeleken met stalen matrijzen, goedkoper in aanschaf. Wanneer de matrijzen klaar zijn is het tijd om de productie te starten. De matrijs kan op de machine worden geplaatst en het spuitgieten van kunststof kan beginnen. Wij kunnen zelfs de assemblage verzorgen indien dit gewenst is. Wij leveren in dat geval een compleet product waar u gelijk mee verder kunt. Alles doen wij in overleg en conform uw voorwaardes en eisen.

Voor alle markten een oplossing!

Neem nu contact met ons op!

Bel ons nu: 033 – 461 68 34

Spuitgieten in kleine series van kunststof producten is mogelijk

Vroeger was plastic spuitgieten alleen rendabel bij grote hoeveelheden vanaf 10.000 stuks. Wij zijn een specialist in de fabricage van stalen en aluminium matrijzen en het spuitgieten van kunststof producten in kleine series. Wij ontwikkelen het concept, bouwen de matrijzen en spuitgieten in eigen huis. Spuitgieten plastic wordt niet altijd gezien als de beste keuze als het gaat om grote onderdelen waarvan er maar weinig nodig zijn. Er heerst een gedachte dat de investeringen hoog zijn bij spuitgieten en dat de mogelijkheden maar beperkt zijn. Dankzij aluminium matrijzen is het spuitgieten van lage aantallen ook mogelijk en wordt de matrijs nog terugverdiend.

Spuitgieterij die spuitgiet totaal oplossingen kan bieden

Ponnoplastic heeft zich door de jaren heen ontwikkeld in het spuitgieten van diverse kunststofproducten voor allerlei marktsegmenten. De producten worden allemaal in eigen beheer geproduceerd zodat de kwaliteit gewaarborgd kan blijven. Dankzij spuitgieten zijn zelfs complexe producten maakbaar. Wij maken vooraf een indicatie van de verwachte afzet. Zo kunnen wij u helpen beslissen om voor een stalen of aluminium matrijs te gaan. De kosten blijven op deze manier zo laag mogelijk. Wij adviseren u hierin en proberen de beste oplossing te bieden.

Kunststof spuitgietproducten voor bouw, railinfra en voor agrarische sector

Wij zijn gespecialiseerd in het kunststof spuitgieten van halffabricaten voor spoorstaafmontage- en onderhoud, denk hierbij aan kunststof kraagbussen, ankerbouten en andere toebehoren. Ook voor de bouw sector produceren wij kunststof afstandhouders en rolsteigerproducten. Voor de agrarische sector spuitgieten wij voerplaten, slanghaspels en andere toebehoren. Wij houden alle ontwikkelingen in deze branches in de gaten om er zo voor te zorgen dat onze producten voorzien zijn van de laatste eisen.

Wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 033-461 68 34 of door een e-mail te sturen naar info@ponnoplastic.nl.