Matrijs maken

Ponnoplastic denkt met u mee van concept tot eindproduct

  • Onze producten worden compleet bij u aangeleverd
  • U kunt bij ons terecht van concept tot productie
  • Wij maken matrijzen van verschillende materialen

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Plan dan nu een kennismakingsgesprek!

Ponnoplastic helpt u in de keuze van diverse spuitgietmatrijzen

Ponnoplastic is een specialist op het gebied van matrijzenbouw. Bij ons kunt u een matrijs laten maken, dit gebeurt in eigen beheer in onze spuitgieterij. De spuitgietmatrijs is de basis van het spuitgieten en daarom erg belangrijk. De matrijs is een gereedschap dat wordt gemaakt om een kunststof product te vormen. Het is te vergelijken met een mal. De kwaliteit van de spuitgietmatrijs bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van het kunststofproduct. Het bepaalt ook de reproduceerbaarheid van het spuitgietproces. Matrijzen maken is een erg belangrijk proces en dient nauwkeurig gedaan te worden. Wij werken met gecertificeerd personeel zodat wij de kwaliteit kunnen waarborgen. Matrijzen worden door ons geconstrueerd en in samenwerking met de opdrachtgever kiezen wij de matrijs die het meest geschikt is om te laten maken voor de productie van het product. De spuitgietmatrijs wordt dus op maat gemaakt. Indien gewenst, kunnen wij een proefmatrijs ontwikkelen. Op basis van overwegingen zoals het verwachte productievolume, de afmetingen en vorm van het product en de capaciteit van de spuitgietmachine, kiest Ponnoplastic de meest geschikte spuitgietmatrijs. Zo kan er gekozen worden voor een doorgeharde stalen matrijs, maar net zo goed voor een aluminium matrijs.

Het verschil tussen een stalen en aluminium matrijs laten maken

Bij onze matrijzenmakerij zijn diverse verschillen tussen stalen matrijzen en aluminium matrijzen. De meest relevante verschillen zijn de prijs, de duurzaamheid, de verwerkingstijd en warmtegeleiding. De prijzen van een aluminium matrijs liggen lager dan voor een stalen matrijs. Dit heeft voornamelijk te maken met de bewerkingstijd. Wanneer een stalen matrijs dient te worden gefreesd in een vorm, kost dit meer tijd dan het frezen van een aluminium matrijs. De benodigde machine-uren zijn daarom minder, waardoor de prijs dus ook lager is. Niet alleen worden de prijzen lager, ook wordt er een hoop bewerkingstijd bespaard. Echter, de duurzaamheid van een matrijs van staal is hoger dan een matrijs van aluminium, waardoor de prijs hiervoor ook wat hoger ligt. Een aluminium matrijs zal sneller slijten dan een stalen matrijs en is daarom beter geschikt voor producten waarvan de oplages klein zijn en dus ook minder duur. Ook is het belangrijk om te weten dat aluminium matrijzen een betere warmtegeleiding hebben in vergelijking met staal. Een goede warmtegeleiding zorgt ervoor dat de cyclustijd bij een aluminium matrijs korter is dan bij een stalen matrijs. Dit zorgt uiteraard ook weer voor een lagere productieprijs. Aluminium is geschikt voor zowel kleine als grote spuitgietmatrijzen.

Voor alle markten een oplossing!

Neem nu contact met ons op!

Bel ons nu: 033 – 461 68 34

Op zoek naar een betrouwbare en professionele matrijzenmakerij? Bij ons bent u aan het juiste adres

Matrijzenmakers kunt u in het hele land vinden, van Noord-Brabant tot aan Noord-Holland. Wat maakt Ponnoplastic de beste keus? Wij denken met u mee van concept tot eindproduct. Deze matrijzenmakerij staat garant voor spuitgietoplossingen en kan u helpen met onder andere de productontwikkeling, de bouw van matrijzen, de productie en de assemblage. Ponnoplastic is actief in het produceren van kunststof producten voor de pluimveehouderij, railinfrastructuur, dak en ventilatie en bouw en constructie. Wij zijn leverancier van onder andere drinktorens voor pluimveekun, kunststofhalffabricaten voor spoorstaafmontage en kunststof ventilatieroosters. Wij als matrijzenmaker maken samen met u de keuze voor aluminium of stalen matrijzen. Dit doen wij om de kostprijs te bepalen. De keuze van welke soort matrijs u wilt laten maken hangt af van de afzet van het product. Voor een grote afzet adviseren wij altijd een stalen matrijs, omdat deze jaren mee kan gaan. Bij een aluminium matrijs is de prijs lager en deze is geschikt voor een kleinere afzet. Spuitgieten is namelijk niet alleen interessant bij een grote afzet, maar ook voor een kleinere afzet. Nadat de matrijzenbouw klaar is, is het tijd om de productie te starten. Wij kunnen ook indien gewenst de assemblage verzorgen. In dat geval leveren wij producten waarmee u direct verder kunt. Dit gebeurt in samenspraak en volgens uw voorwaarden en eisen.

Neem contact met ons op

Wilt u ons als matrijzenmakerij inschakelen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen door te bellen naar 033-461 68 34 of door een e-mail te sturen naar info@ponnoplastic.nl. Wij helpen u graag verder en voorzien u graag van deskundig advies.