Spuitgietbedrijf

Ponnoplastic denkt met u mee van concept tot eindproduct

  • Onze producten worden compleet bij u aangeleverd
  • U kunt bij ons terecht van concept tot productie
  • Wij maken matrijzen van verschillende materialen

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Plan dan nu een kennismakingsgesprek!

Ponnoplastic: al sinds 1947 een gerenommeerd spuitgietbedrijf nabij Utrecht

In 1947 is Ponnoplastic opgericht als spuitgietbedrijf, gelegen in Amersfoort. Het bedrijf is opgericht met als doel om kunststof fietsonderdelen te ontwikkelen voor de fietsenfabriek. In 1960, nadat het bedrijf is overgenomen door de zoon van Gerrit Pon, wordt het bedrijf verder uitgebouwd naar een gerenommeerde speler op de rubber en kunststof verwerkende industrie. Tot op heden is het een familiebedrijf dat garant staat voor spuitgietoplossingen voor ontzettend veel toepassingen. De kennis binnen de spuitgieterij is van generatie op generatie overgedragen. Ponnoplastic spuit producten voor verschillende industrieën, van de bouw van matrijzen tot aan de productie en assemblage. De derde generatie die het bedrijf nu leidt heeft naast het spuitgieten en extruderen nog een handelstak opgezet. Sinds 1997 produceert het bedrijf nog een aantal eigen producten voor diverse industrieën. Om de hoge kwaliteit te kunnen waarborgen, kiezen wij ervoor om alle producten in eigen beheer te produceren.

Hoe gaan spuitgietbedrijven te werk?

Spuitgieten is een belangrijke verwerkingstechniek van thermoplasten. Thermoplasten zijn kunststoffen die zacht worden wanneer ze verhit worden. Spuitgieten is een gietproces waarbij een matrijs door middel van een spuittechniek gevuld wordt met gesmolten materiaal. Doordat de massa afkoelt, neemt het de vorm aan van de matrijs en ontstaat er een product. Spuitgieten heeft vele voordelen ten opzichte van alternatieve methoden, zoals bijvoorbeeld rotatiegieten. Spuitgietbedrijven profiteren van voordelen op het gebied van sterkte, efficiëntie, tijd en complexiteit. Ponnoplastic beheerst alle belangrijke stappen van het proces: van de ontwikkeling tot de matrijsbouw en van de productie tot de assemblage. Er kunnen meerdere onderdelen worden gemaakt uit één enkele matrijs en daardoor is de productie hoog. Spuitgietbedrijven zijn populair omdat zij massaproductie aan kunnen en de efficiëntie ligt hoog. Spuitgieten is kosten efficiënter en effectiever.

Voor alle markten een oplossing!

Neem nu contact met ons op!

Bel ons nu: 033 – 461 68 34

Kunststof spuitgietbedrijven voor railinfra

Ponnoplastic heeft zich gespecialiseerd in het produceren en spuitgieten van verschillende kunststofproducten voor diverse toepassingen. Wij spuitgieten zelfs voor railinfra, denk hierbij aan afschermkappen en kunststof ankerbouten. Dit is een markt die in beweging is qua renovatie, nieuwbouw en onderhoudsprojecten aan de spoorwegen. Omdat de vraag naar innovatieve oplossingen blijft groeien, zien wij hier veel kansen om te blijven groeien en ontwikkelen als spuitgieterij. De laatste jaren hebben wij ons gefocust op het produceren van kunststof producten voor de railinfra sector. Wanneer u zoekt naar een spuitgietbedrijf dat gespecialiseerd is in de railinfra branche, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij willen u graag adviseren en de producten op maat fabriceren. Kunststof spuitgietbedrijven produceren voor deze branche onder andere kunststof kraagbussen, ankerbouten en andere kunststof toebehoren. Wij werken met gecertificeerd personeel zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Ponnoplastic is een innovatief kunststof spuitgietbedrijf

Spuitgieten is de meest gebruikte vormgevingstechniek als het gaat over kunststof onderdelen. Wij zijn een innovatief kunststof spuitgietbedrijf met een hoge mate van flexibiliteit. Wij vervaardigen kwalitatief hoogwaardige halffabricaten en eindproducten. Dit doen wij natuurlijk op basis van spuitgieten van thermoplastische kunststoffen. Wij fabriceren voor de agrarische sector en voor pluimveehouderijen onder andere drinktorens, voederbakken, tuinslangen en slanghaspels. De agrarische sector in Nederland loopt voorop en is telkens op zoek naar duurzame toepassingen. Ponnoplastic is ook actief in spuitgietproducten voor in de bouw en constructie sector. Daarnaast ontwikkelen wij ons in de branche van dak en goot. Wij produceren kunststof ventilatieroosters, tegelbladvangers en kiezelbakbladvangers. Al deze producten worden geproduceerd in onze eigen productiehal in Amersfoort. Niet alleen eenvoudige, maar ook complexe producten zijn te produceren dankzij spuitgieten.

Bel om een afspraak te maken

Wij helpen u graag bepalen of u een aluminium of stalen matrijs nodig heeft en bieden de beste oplossing. Wij hebben vanaf 1947 enorm veel ervaring opgebouwd in productontwikkeling voor diverse toepassingen en deze kennis willen wij dan ook graag delen met onze klanten. Alles voor het beste resultaat! Neem dus gerust contact met ons op door te bellen naar 033-461 68 34 of door een e-mail te sturen naar info@ponnoplastic.nl.